BRUNO VAN DEN ELSHOUT

Illustraties voor het fotoproject Poldermotieven

Opdrachtgever
Bruno van den Elshout, Den Haag

Ontwerp
Illustraties voor het fotoproject Poldermotieven (foto’s van snelwegen in Nederland)

Bruno van den Elshout fotografeerde twintig Poldermotieven in Nederland. COWBOYJO maakte voor de bijzondere catalogus een illustratie van een snelwegnetkaart. Daarop zijn alle plekken te zien waar Bruno zijn Poldermotieven fotografeerde. De catalogus werd uitgereikt op zijn exposities.

Ook illustreerde COWBOYJO een van Bruno’s foto’s in de stijl van het ANWB toeristenbord. Van deze illustratie zijn aluminium borden gemaakt en uitgereikt aan de bezoekers van de exposities.

Eindproduct
> Illustratie Nederlandse snelwegnetkaart, opgenomen in de expositiecatalogus en ook geprint op een aluminium bord voor de expositie, formaat 80 x 120cm
> Illustratie van de foto A31 Zürich . De illustratie is geprint op een aluminium bord, formaat 38 x 30cm

Bruno van den Elshout over Poldermotieven
“Poldermotieven nodigt u uit de Nederlandse snelweg een frisse blik te gunnen. Lawaai, herrie, stank, files, sleur. Goed. Maar met wat extra tijd en aandacht toont het geheel aan snelwegen zich als het grootste hedendaagse kunstwerk van Nederland. Constant actueel en spannend. Een dankbare ondergrond voor onze massale verplaatsingswensen. Ritme en geometrie. Oer-Hollands, alledaags en dus: thuiskomen. Meditatie voor gevorderden. Wereldberoemde wolkenluchten boven Nederlands meest aansprekende exportproduct: landschapsinrichting als uitdaging.”

Foto: A31 Zurich door Bruno van den Elshout