sketchbook project 2011

arthouse projects

Via Twitter kwam ik terecht op de website van [ArtHouse Co-op] waar je kunt participeren in ‘artprojects’. Deze zijn bedoeld om je te inspireren en je werk te delen met duizenden anderen over de hele wereld. Ik vond het een mooi idee en het sketchbookproject 2011 was het eerste project van ArtHouse Co-op waar ik aan meedeed.

De bedoeling is dat je één van de 39 thema’s kiest, vervolgens krijg je een moleskine per post opgestuurd en die stuur je vol creatieve uitspattingen terug. In februari 2011 is de sketchbooktour door de USA van start gegaan. De sketchbooks zijn tentoongesteld in o.a Austin, Portland, Washington, Seattle, San Francisco, Chicago en uiteraard in Brooklyn, New York: de thuisbasis van ArtHouse Co-op. Hier worden na afloop van de tour alle sketchbooks permanent tentoongesteld. In april 2011 was ik een week in New York en heb ik uiteraard mijn eigen sketchbook opgezocht. Exciting!

Op de foto’s zie je het proces, een paar pagina’s uit mijn sketchbook, de envelop met daarin de moleskine bij de post en een foto die ik maakte in de Brooklyn Art Library, waar tien boekenkasten staan met het waanzinnige aantal van zo’n 10.000 sketchbooks daarin! (28.837 sketchbooks zijn aan deelnemers uit 94 verschillende landen toegestuurd, bijna 10.000 zijn er vol teruggestuurd).

Het thema dat ik gekozen heb: “… you’d be home by now

Bekijk alle pagina’s van mijn digital sketchbook 2011 op de site van: [Arthouse]
Lees ook over mijn deelname aan [sketchbookproject 2012] en [a million little pictures AMLP] van ArtHouse Co-op.

project in beeld